TEHNICI DE SUPER-VIETUIRE

,,Nu exista infern. El este doar imaginea raiului in care cu voie sau fara voie, mutam continuu lucrurile de la locul lor.''

marți, 19 iulie 2011

TARGOVISTENI LA AVIGNON

Du Pain Plein les Poches de Matéi Visniec.

Compagnie François Jabob / Théâtre Municipal de Târgoviste (Roumanie).
Collège de La Salle

Interprète(s) : Alain Spenle, Alexandre Angel
Metteur en scène : Dan Topa
Scénographe : Sorana Topa
Lumière et régie son : George Puiu
Régie générale : Jean Besanceney, Gheorghe Butca

Făceam o scurtă informare la vremea când s-a jucat în premieră la Târgovişte:

"
Buzunarul cu pâine a făcut înconjurul lumii


Alb. Luminos. Andante.
Regia Dan Ţopa, scenografia semnată de Sorana Ţopa, lumini şi sunet, George Puiu, regia tehnică, Jean Besanceney şi Gheorghe Butcă.

Într-un habitat bine mărginit, de un alb imaculat, ales inspirat realist în faţa miracolului existenţial şi deopotrivă, ironic, raportat la virtuţile celor două personaje care construiesc sau demolează soluţii, oratoric, dar care puşi în situaţia de a acţiona, inventează cele mai năstruşnice şi mărunte motive pentru a nu o face. Ei sunt omul cu bastonul şi omul cu pălărie, "puri" şi curaţi ca lumea în care trăiesc (Alain Spenle şi Alexandre Angel) sau pe care aşa vor să o vadă.
(...)
O temă care te trezeşte la realitatea crudă că dincolo de noi se află altă dimensiune, cineva care ne poate sau nu salva. Dureros şi deopotrivă, universal valabil. O laşitate tragicomică pe care numai un om trăind în culturi şi societăţi diferite, un “domn K. eliberat şi un izolat în cercul kafkian putea să o etaleze cu atâta acurateţe – dramaturgul român cel mai jucat în lume, Matei Vişniec."

citeşte articolul
http://montecristoconte.blogspot.com/2011/05/targoviste-metropola-culturala.html

Succes echipei teatrului târgoviştean la Avignon!


Privilegiul de a primi informaţiile despre manifestările Festivalului de la Avignon, mi-l acordă domnul Matei Vişniec şi Miguel-Ange Sarmiento, cărora le mulţumesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu