TEHNICI DE SUPER-VIETUIRE

,,Nu exista infern. El este doar imaginea raiului in care cu voie sau fara voie, mutam continuu lucrurile de la locul lor.''

vineri, 24 iunie 2011

CINE NE MAI SCOATE DIN CRIZĂ



Asist la spectacolul cotidian şi urmăresc oamenii din umbră.
O confuzie, un haos general caracterizează societatea de astăzi.
Văd indivizi care au rătăcit drumul şi orbecăie în căutarea unui adăpost.
Au nevoie de protecţie şi de putere deopotrivă.
Nu le vor găsi atâta vreme cât nu vor căuta în ei înşişi.




Ieri 23 iunie 2011, am întâlnit o mână de oameni care a traversat oceanul şi împreună cu un grup de târgovişteni care nu a uitat să construiască, încearcă să găsească adăpost nu pentru ei - căci l-au găsit demult - ci pentru semenii lor aflaţi în “pribegie’’.
.

Dacă disperarea duce sărmanii pierduţi către o haină de pomană, o sticlă de ulei şi o pungă cu zahăr, umilindu-se în lupta pentru supravieţuirea fizică, THE AWAKENING CRUSADE din SUA şi BISERICILE EVANGHELICE din Târgovişte (căci ei sunt protagoniştii acestei manifestări), au venit să ofere cetăţenilor urbei noastre ceva nepreţuit şi fără putinţă de măsurare : să le arate calea spre lumină, să le ofere adăpost pentru liniştea inimii, să le descopere bogăţia spirituală a Sinelui pentru a ieşi din starea de existenţă şi a păşi în trăirea pe care Dumnezeu, oricare ar fi El, a lăsat-o în fiecare dintre noi.

Nu ştiu dacă acest material va fi primit de către publicaţia pentru care lucrez, sau de către oricare alta. Întotdeauna aceste suite de evenimente nu au găsit un colţ de ziar. Şi ştiţi de ce ? Pentru că încă mai sălăşluieşc, invidia, interesul şi ignoranţa printre cei care ar trebui să servească interesele celor mulţi. O instituţie religioasă nu poate decide soarta unei societăţi, dar din păcate o face călcând în picioare libertatea individului. Suntem un popor creştin-ortodox în mare parte, dar nu total.
Aşadar, dragii mei, îmi asum probabil, viitorul statut de “personna non grata”, însă rămân împăcat cu mine şi lumea. Lumea nu trebuie să mă accepte! Nu vreau nimic de la ea!

Vă mărturisesc faptul că am fost prezent timp de treizeci de minute la cuvântul de apropiere rostit de către DANIEL EVANS din SUA şi am fost profund impresionat de încărcătura emoţională, iar în asentimentul meu s-a aflat întreaga asistenţă din sala mare a “Casei Sindicatelor”.



Oamenii sunt reticenţi la tot ce-i nou. Este natural acest ataşament de trecut, creat în timp şi înrădăcinat adânc în subconştient. A venit vremea să rupem lanţurile şi să ne eliberăm de frică – cel mai mare rău în evoluţia spirituală şi socială. Atâta vreme cât ne vom mărgini între nişte standarde impuse de-a lungul anilor (moştenite şi cultivate), atâta vreme cât spunem că noi ştim ce şi cum, vom dobândi, într-adevăr, controlul asupra existenţei, dar atenţie ! - cu preţul înlăturării forţei supreme, a creaţiei şi al Creatorului, al Dumnezeului nostru, oricare ar fi el.

DANIEL EVANS ne vorbeşte tocmai despre această rupere de trecut, de renunţare la spaţiul exterior şi cercetarea Sinelui. La un viitor cu Dumnezeu în noi şi implicit la ‘’TRĂIRE’’.
Aşa vom găsi şi Calea şi Adăpostul.

THE AWAKENING CRUSADE din SUA şi BISERICILE EVANGHELICE din Târgovişte, găsesc soluţii şi acţionează prin CUVÂNT pentru binele individual şi colectiv.
Şi de ce nu, chiar pentru binele lor.
Pentru că binele lor înseamnă binele semenilor !

Revin cu menţiunea că indiferent dacă revistele pentru care lucrez, vor publica sau nu acest material şi desigur, cele ce vor urma (colaterale evenimentului), articolul complet va apărea în acest an în volumul de autor, tipărit trilingv - « TÂRGOVIŞTE REDIVIVUS ».






Cristi Iordache
Redactor Revista Singur
www.revistasingur.ro
http://montecristoconte,blogspot.com
email: rdchcristinel@yahoo.com
tel: 0727674234



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu