TEHNICI DE SUPER-VIETUIRE

,,Nu exista infern. El este doar imaginea raiului in care cu voie sau fara voie, mutam continuu lucrurile de la locul lor.''

joi, 16 februarie 2012

Targoviste iese de sub nameti



In timp ce multe zone din tara sunt ingropate sub nameti de zapada, administratia publica locala a Municipiului Targoviste incheie actiunea de deszapezire pe principalele artere ale orasului. 



Daca cineva isi inchipuie ca am fost ocoliti de precipitatiile abundente si stratul considerabil de zapada, se afla intr-o eroare totala. Aici, numai interventiile agresive in sensul bun al cuvantului, desfasurarea de forte prin angajatii municipalitatii, in speta, ECO-SAL si deopotriva, de la cetateni si pana la primarul Gabriel Boriga, toti au pus mana pe lopeti si, acolo unde a fost necesar, nu au asteptat ajutor din exterior.
Cazuri negative, razlete, ca in orice comunitate, au aparut si printre noi. O serie de probleme cum ar fi cele cu gaigarele (gurile de scurgere) locuri pe care trebuia sa le identifice un alt departament si, datorita carora este posibil sa se formeze portiuni usor inundabile, alte probleme, de asemenea, cu proprietarii care nu au reusit, ori mai grav, nu au dorit sa-si elibereze zonele care faceau parte din atributiile lor. Cateva spatii neocupate si altele in renovare, cum este cazul supermarketului Penny, acolo unde zapada troieneste in contrinuare, sunt exemple de "asa nu!".
Comunicand cu cetatenii si cu angajatii, nu am detectat niciun fel de reticenta in ceea ce priveste efortul continuu de cateva zile la rand, ba chiar, multe dintre persoanele intervievate au declarat ca sunt pe deplin multumite de felul in care autoritatile au raspuns la aceste dezlantuiri neasteptate ale naturii.
Observasem la un articol precedent, intr-un comentariu deschis,  faptul ca un domn i-a propus primarului nostru sa candideze la unul dintre sectoarele Bucurestiului, iar o doamna a venit cu aceeasi rugaminte, pentru o localitate din Dobrogea.
Oameni si locuri. Si inca ceva, pentru ca tot veni vorba ... un proverb romanesc spune ca "omul sfinteste locul".
Cetatea Targovistei nu seamana cu cea de ieri si nici atat cu cea de alaltaieri. Asta inseamna interes, implicare, actiune si implicit evolutie si prosperitate.
Se intreaba cineva care au fost eforturile? Daca sunt mari sacrificiile? Nu, atata timp cat viata cotidiana curge lin si in pace.
Atentie la turturi!

@Cristi Iordache










Un comentariu:

  1. iese, dar foarte urât!
    de ce nu există şi iarna grijă pentru estetic, măcar cât există vara!
    e mai frumos prin cartiere decât in centru :D
    te invit să vezi
    http://ioanageacar.blogspot.com/2012/02/ce-facem-cu-atata-zapada.html

    RăspundețiȘtergere