TEHNICI DE SUPER-VIETUIRE

,,Nu exista infern. El este doar imaginea raiului in care cu voie sau fara voie, mutam continuu lucrurile de la locul lor.''

luni, 23 ianuarie 2012

SINGURA SOLUTIE PROPRIA EVOLUTIE

SINGURA SOLUŢIE - PROPRIA EVOLUŢIE!

Dintre noi se vor distinge viitorii politicieni, aşa cum dintre noi s-au detaşat cei care ne-au reprezentat şi ne reprezintă pe scena politică.
Ei au fost, sunt şi vor fi oglinda fidelă a societăţii civile.Nu sunt un fatalist, dar atâta vreme cât nu învăţăm, noi ca simpli cetăţeni, să ne asumăm acţiunile, să fim responsabili şi să dăruim din puţinul nostru, nu putem cere celor care ne conduc destinele, să realizeze ceea ce noi înşine nu suntem capabili nici măcar să cârpim.
Este simplu: simetria matematicii elementare!Comparând egoist, răul cu mai-binele nostru, uităm să raportăm răul personal la mai-răul aproapelui.
Dacă dorim să ne fie bine, trebuie să învăţăm a oferi mai-binele, pentru că totul este circular şi niciodată nu vom culege prosperitate dacă semănăm individualism.

Văd o societate înecată în condiţionări şi opţiuni, arătând cu degetul spre siguranţa din Vancouver şi nivelul de trai din Oslo, repetând la nesfârşit un „dacă” neconcludent, care nu construieşte, ci aşteaptă să primească de undeva.
Spun şi eu la unison cu ei, un „dacă” : dacă nu ne va înmuia nimeni posmagii? Dacă…
Aşadar, "SINGURA SOLUŢIE - PROPRIA EVOLUŢIE!"@CRISTI IORDACHE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu