TEHNICI DE SUPER-VIETUIRE

,,Nu exista infern. El este doar imaginea raiului in care cu voie sau fara voie, mutam continuu lucrurile de la locul lor.''

marți, 7 iunie 2011

MATEI VIŞNIEC - mâine 8 iunie la Teatrul Dramatic Tony Bulandra



Piesa "Cuvîntul progres spus de mama sună teribil de fals" este o poveste care se poate întîmpla oriunde pe pamânt, deşi există în text o sugestie că ea s-ar derula în Balcani: o familie de refugiati revine în regiunea natală după un razboi inter-etnic. Casa este pe jumatate arsa, peisajul uman si geografic s-a modificat, ţara are alt nume si este "independentă". O formă nouă de capitalism (reprezentată prin personajul VECINULUI) şi-a facut apariţia... Pentru familia care tocmai s-a întors, urgenţa este alta: să identifice locul unde le-a fost ucis sau unde zac rămăşiţele pamântesti ale fiului lor ucis în cursul războiului(…)
Să lăsăm în continuare spectatorii, să intre în tema piesei care poartă amprenta inconfundabilă a marelui dramaturg.




Piesa a fost montată acum trei ani de Compania franceză INFLUENSCENE, în regia lui Jean-Luc Paliès si a fost prezentată în 2009 si 2010 la Festivalul de la Avignon unde a obţinut premiul Secţiunii OFF (din o mie de spectacole).



După Festivalul de la Sibiu, unde a fost prezentat duminică, târgoviştenii au privilegiul de a urmări spectacolul care mai apoi se duce la Bucuresti unde va putea fi vazut vineri 10 iunie în deschiderea Festivalului organizat de Teatrul de Comedie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu